Wilde-kruidensalade met rettich & radijs

Hoewel ik groot fan ben van lokale markten, moet een mens ook af en toe naar de supermarkt. Naast de ‘usual suspects’ in het groenteschap lag dit keer een bundeltje Wildkräuter Aus Der Region. Kruiden die je in Nederland wat minder vaak tegenkomt, laat staan gebruikt. Het bakje zat er vol mee: zuring, wilde rucola, weegbree, duizendblad, vogelmuur, kaasjeskruid en eetbare bloemen, maar ook ‘gewoon’ venkelgroen. In Duitsland wordt veel meer met onbekende kruiden gekookt dan ik drie jaar geleden wist. Zo vroeg een vriend of ik stekjes borage en pimpernel wilde kopen als ik toch naar de plantenmarkt ging, maakte ik vorig jaar Frankfurter Grüne Soße met een enorm pakket kruiden en zo leer je hier elke dag weer wat bij.

Salade, 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

2 tl pittige mosterd
sap van 1/2 citroen
2 el olijfolie
1 rettich
1 bosje radijs
ca. 75 g (wilde) zachte kruiden en eetbare bloemen

1. Roer in een kom mosterd, citroensap en olijfolie door elkaar, breng op smaak met peper en zout.

2. Schil de rettich met een dunschiller, of boen goed schoon. Snijd of schaaf de rettich en radijsjes in flinterdunne plakjes. Meng ze door de mostervinaigrette.

3. Hak alle kruiden met een scherp mes fijn en meng door de salade. Lekker bij gebakken aardappeltjes en wat gegrild vlees of gewoon met wat brood en kaas.

KTF rettich radijs salade rauw KLEIN

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *