Les Souvenirs de Paris (met kaart!)

Afgelopen kerstvakantie besloten we naar Parijs te gaan, om de stad een hart onder de riem te steken én omdat we na 5 jaar Verenigde Staten de Parijse lucht weer eens wilden inademen. We liepen, we aten, we liepen, we aten nog meer, we winkelden, we aten en we genoten volop! Natuurlijk hebben we wat van de adressen die Yvette van Boven ons ooit op deze blog gaf aangedaan, maar we ontdekten ook nieuwe winkels. Bij de beste adressen kochten we een souvenir als aandenken.

Foto 1 vanaf linksboven met de klok mee:
Koperen pannetje met tin beslagen gekocht bij E.Dehillerin (waar anders?); Carnet de Notes vond ik bij het mooie vintagezaakje Au Grand Magazine (11, Rue Jean Macé, 11de arrondisement) met prachtige oude keuken- én schoolspullen; hier niet ver vandaan zit La Pâtisserie Cyril Lignac waar ze heerlijke potten crème de marrons (kastanjepasta) verkopen; het leuke schriftje met Eiffeltoren (handig om recepten in op te schrijven) tikte ik op de kop bij het mooiste warenhuis van Parijs Le Bon Marché, waar je ook naartoe moet voor de geweldige La Grand Epicerie; het Franse kookboek La Cuisine Juive is van Annabelle Schachmes en kocht ik natuurlijk bij de kookboekenwinkel Librairie Gourmande.

parijs zonder filter 2-0392-2

Foto 2 vanaf linksboven met de klok mee:
Deze twee fraaie blikjes sardines vond ik bij G.Detou (58 rue Tiquetonne, 2de arrondisement), een piepklein stampvol en ouderwets kruidenierswinkeltje dat alles heeft (j’ai de tout), bijna alles dan :); ik heb een zwak voor geëmailleerd servies, dus deze schalen die ik bij Merci zag, kon ik niet laten liggen, zo’n fijne winkel!; kleine augurkjes, cornichons, in een mooi weckpotje doen het altijd goed als cadeau, deze zijn van Maison Plisson, een mooie epicerie-zaak annex restaurant; de kinderen vonden deze cookie cutter met uitneembare letters bij Le Bon Marché en kochten het van hun zakgeld; in het tijdschrift Fooding staan de leukste en hipste Parijse restaurants beschreven, te koop bij elke boekwinkel en kiosk en onmisbaar voor een weekendje Parijs.

Om het jullie makkelijk te maken, hebben we een kaart toegevoegd. Klik op de nummers of scroll down. Enjoy Paris!

LES SOUVENIRS DE PARIS

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *