Tijd voor een borrel

We hebben goed nieuws: het laatste recept voor het kookboek is geschreven, gefotografeerd, gekookt, nagekeken en naar onze vormgeefster gestuurd. Het boek is zo goed als af! En daar mag best een borrel op gedronken worden, bovendien is het in de VS bijna de 4th of July. 1001 redenen voor een lekkere cocktail of een eenvoudige kruidenbitter met ijs. Alle ‘recepten’ hieronder zijn voor 1 glas en je bent binnen 2 minuten klaar. No need voor een cocktailshaker of ander barmannen-gereedschap.

MOSCOW MULE

Het voormalige oosten van Berlijn, waar Petra woont, wordt door sommige West-Berlijners nog altijd Moskou genoemd. Bovendien is de Moscow Mule in Amerika in de jaren 50 ontstaan. Deze cocktail móest dus in het boek. Niet mixen, gewoon alles in een glas doen.

1 deel lekkere wodka
4 delen ginger ale
enkele schijfjes limoen
takje munt
ijsklontjes of crushed ice

DARK & STORMY

Makkelijker kan niet: een scheut rum in een glas met wat ijs, wat partjes citroen erboven uitknijpen en in het glas doen, daarna aanvullen met ginger ale.

1 deel rum
4 delen ginger ale
1-2 dunne partjes citroen
ijsklontjes of crushed ice

TOSSO ROSSO

Een waardige opvolger van de zo geliefde Hugo (die je maakt door in onderstaand recept de Campari te vervangen door een scheut bruiswater) en de mierzoete, knaloranje Apérol Spritz. Ook hier: alles door elkaar mengen in het glas.

1 deel Campari 
of andere rode vermouth
1 deel vlierbloesemsiroop (bio-winkel)
3 delen Prosecco
1 takje munt
ijsklontjes of crushed ice

KRUIDENBITTER MET LIMOEN & IJS

Na het eten komt er in Berlijn regelmatig een fles schnapps op tafel. Mij vaak te scherp, eerlijk gezegd. Wel heel lekker vind ik een kruidenbitter zoals Averna, dat weer helemaal hip is hier. Eerst het ijs in het glas, kruidenbitter erover schenken, limoen erboven uitknijpen en de partjes in het glas doen.

flinke scheut kruidenbitter
1-2 dunne partjes limoen
ijsklontjes of crushed ice

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *