Fiona’s aubergines in kokossaus

We zijn zo blij dat we dit recept van receptschrijver en foodstyliste Fiona Ivanov mogen delen. Want wat bedenkt en maakt ze lekkere en vooral originele gerechten! En al even mooi en bijzonder zijn de begeleidende foto’s, die voor een groot deel door haarzelf gemaakt worden. Er is een nieuwe blog in de maak, maar vooralsnog kun je veel van haar recepten op haar oude blog de Flexitariër en de website Hungry Pictures vinden.

Fiona is een culinaire duizendpoot. Een echte ‘food freak’ (zoals ze zichzelf beschreef in een filmpje dat we over haar zagen). En ook nog een hele leuke, met het ‘food heart’ op de juiste plek, want naast receptschrijver is ze de enthousiaste cofounder van Foodcoop Amsterdam , “een duurzame, culinaire do-it-yourself supermarkt”. Foodcoop slaat de tussenhandel zoveel mogelijk over en houdt de voedselketen zo kort mogelijk door inkopen te doen bij verschillende (lokale) boeren en producenten. Op de zogenaamde ophaaldagen wordt er met de verser-dan-vers producten zalig gekookt en iedereen die dat wil, mag mee-eten. Kan het sympathieker? Wij zeggen: ga nu naar de site en word lid.

En we gaan nog even door. Fiona is namelijk ook nog voorzitter van Slow Food Amsterdam en Food Performer. Momenteel is ze hard aan het werk aan een nieuwe eetbare installatie van Beingajellybar getiteld ‘Lustraum’. Het wordt tijdens de museumnacht in Arti et Amicitiae gepresenteerd (1 nov). Komt dat zien!

Bijgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten, plus 30 minuten stoven

8 baby aubergines
200 ml kokosmelk
100 ml kippenbouillon
enkele laurierblaadjes
¼ ingelegde citroen, gewassen en in kleine stukjes (markt of Marokkaanse winkel)
1 tl roze peperkorrels
enkele mooie groene blaadjes, bijv. Oost-Indische kers of rucola

1. Snijd de aubergines over de lengte tot aan de steeltjes in partjes, maar snijd ze niet helemaal door (zie de foto).

2. Meng in een pan de kokosmelk met de bouillon, laurier, citroen en peperkorrels. Leg de aubergines erin en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat met een deksel op de pan ca. 30 minuten sudderen. Proef, en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe. Lekker met basmatirijst

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *