Cranberry Chutney van Maren

Heel Amerika is al dagen bezig met de voorbereidingen voor hét diner: Thanksgiving. Mijn Amerikaanse vriendin Maren belde me eergisteren met de vraag of ik alvast samen met haar wat gerechten wilde maken. Niets leuker dan samen met vrienden koken! We hebben onder andere een oud recept van haar moeder gemaakt: een pittige cranberry-chutney met kerrie en veel gember. Maren: “Traditionele Thanksgiving gerechten kunnen nogal zacht van smaak zijn, dus ik maak altijd deze pittige chutney voor erbij.” Na afloop duwde ze een potje chutney in mijn handen en ze zei: “Het is niet alleen lekker bij kalkoen, maar ook bij ander vlees of kaas. Je kunt het vrij lang in de ijskast bewaren.” Thank you, Maren!

Cranberry chutney ingredients-3780-2Cranberry chutney maren-3807-2

Voor ca. 3-4 potjes
Bereidingstijd: 20-25 minuten

250 g suiker
400 ml water
500 g cranberry’s
100 g blanke rozijnen
120 ml rode-wijnazijn
2 el stroop
1 el fijngeraspte verse gemberwortel
1½ el kerriepoeder
1 el Worchester sauce
½ tl Tabasco

1. Breng in een ruime pan de suiker met het water aan de kook. Voeg de cranberry’s toe en kook zachtjes op matig vuur tot de velletjes van de cranberry’s beginnen te barsten, ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zonder deksel ca. 10 minuten zachtjes koken tot sommige besjes open zijn gebarsten, maar anderen nog heel zijn. De chutney ziet er nog vrij vloeibaar uit, maar zal eenmaal afgekoeld dikker worden. Schep de chutney in potjes en bewaar in de ijskast.

Cranberry chutney ginger-3776

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *