Suzanne’s zoete-aardappelsoep

Suzanne Stougie (“eater of food, thinker of thoughts, writer of recipes”) woont sinds 2011 samen met vriend Michiel en tweeling Kalle en Lova in Berlin-Neukölln. Vanuit hun appartement kijkt ze zo op de Fernsehturm en naar Tempelhofer Freiheit waar ze een moestuin heeft. Hiervoor woonde ze heel even in Rotterdam en daarvoor héél lang in Londen. Daar was ze de stille kracht achter een berg boeken van Jamie Oliver, voor wie ze jarenlang werkte. En nu dus Berlijn, waar ze -dat snappen we- niet meer weg wil. Meer over Suzanne en haar werk voor onder andere Uitgeverij Snor en Margriet lees je op haar eigen blog. Nu eerst haar soep!

Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

1 grote zoete aardappel (of 2 kleine), geschild 1 maiskolf (of 1 blik mais à 300g)
1 el zonnebloemolie
1-2 el Indiase currypasta
1 liter hete groentebouillon
4 el zachte geitenkaas naturel
1 knapperig vers ciabatta- of stokbrood
Extra: staafmixer

1. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels er met een scherp mes vanaf. Spoel ze af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet.

2. Verhit de olie met de currypasta in een soeppan en schep hierin de zoete-aardappelblokjes even om. Voeg de bouillon toe, leg een deksel op de pan en laat op laag vuur 15-20 minuten koken tot de zoete aardappel gaar is. Voeg drie kwart van de maiskorrels toe en laat even meewarmen.

3. Pureer de soep met een staafmixer; hij wordt best dik dus als je wilt kun je nog wat extra bouillon toevoegen. Zet de pan terug op het vuur, doe de rest van de maiskorrels erbij en warm het geheel nog even door.

4. Serveer de soep in mooie kommetjes met een schepje geitenkaas erop of erdoor en een stuk brood erbij.

ktf_suzanne_soep zoete aardappel mais_MG_0654

ktf_suzanne_keuken_potten_MG_0622

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *