Warme Sandwich met prei en paddenstoelen

Druilerig, koud en met een half besneeuwde tuin nemen we afscheid van de winter in DC (ik weet het: in Europa is het al weken lente…). Meestal vier ik de eerste dag van de lente met een pril lentegerecht, zoals een aspergerisotto. Maar met nog geen groen blaadje aan de bomen en de sneeuwmodder nog aan mijn laarzen, vind ik het daar dit jaar iets te vroeg voor. In plaats van de lente te verwelkomen, besluit ik de eindeloze winter daarom vaarwel te zeggen met deze warme romige sandwich met prei en paddenstoelen. Het is mijn lunch, maar met een grote gemengde salade erbij is het ook een makkelijke warme sandwich voor ‘s avonds.

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

1 el olijfolie, plus extra
1 flinke stengel prei, in dunne ringen
125 g gemengde paddenstoelen of champignons, schoongeveegd en in stukken
2 flinke el crème fraîche of slagroom
1/2 el grove mosterd
50 g grof geraspte pittige kaas, zoals gruyère, belegen kaas of een pittige cheddar
4 sneetjes (zuurdesem)brood
blaadjes platte peterselie of wat venkelgroen, voor de garnering

1. Verwarm de ovengrill voor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de preiringen op matig vuur enkele minuten tot ze zacht zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze enkele minuten mee tot ze zacht zijn. Meng er de crème fraîche of slagroom en mosterd door en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en schep er de geraspte kaas door.

2. Besprenkel de sneetjes brood met wat olijfolie en gril ze onder de grill aan beide kanten licht goudbruin (blijf erbij, want dit gaat sneller dan je denkt).

3. Beleg de broodjes met het preimengsel en schuif ze nog even kort onder de grill tot het preimengsel goed warm is en de kaas is gesmolten. Neem uit de oven en garneer met peterselie of venkelgroen.

tulpen sneeuw-0011

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *