Uit het adresboek van Yvette van Boven: restaurants in Parijs (met kaart!)

“We willen naar Parijs, heb je nog tips voor ons Yvette?” Niks leuker dan aan de keukentafel recepten én adressen uitwisselen. Onze Kitchen Table Friend no.4 is Yvette van Boven: de maakster van prachtige recepten & Home Made-kookboeken, voor de helft eigenaar van restaurant Aan de Amstel, afwisselend wonend in Amsterdam en Parijs. Haar recepten hebben we zo’n beetje allemaal al eens gemaakt want die zijn vreselijk lekker dus we kijken uit naar haar nieuwe bakboek (herfst 2014). Waar we ook naar uitkijken, is een weekendje Parijs. Haar lijstje met tips werd steeds langer, dat kennen we, dus nu hakken we het in tweeën! Vandaag restaurants, wijn en koffie plus een klein verlanglijst van Yvette zelf. Volgende week de mooiste markten en winkels van Parijs.

Au Passage (11e arr.)
“Het is een trend in Paris om kleine inventieve gerechtjes te maken. Spannende bordjes gegeten hier. Leuke bediening, die er op een gegeven moment gezellig bij kwam zitten. Ontspannen, beetje jong frans hipster publiek. Ik vond het een van de leukste tenten so far. Wel van te voren even reserveren, je kunt hier niet echt binnenlopen. Er is een wachtrij voor gelukkigen vanaf 21 uur, maar dan moet je geen haast hebben. Je kunt wel een drankje aan de bar bestellen.”
1 bis, passage de Saint-Sebastien, 75011 Paris, http://www.restaurant-aupassage.fr, métro: Saint-Sebastien Froissart

01_Yvette_vriend Chris voor de gevel van BONES
Friend Chris in front of BONES (pic © Yvette van Boven)

Jones (11e arr.)
“Tot voor kort heette dit restaurant Bones. Het is super in, dus reserveer of kom na 21 uur en meld je bij de bar. Ook hier: geen haast hebben. Dit is een van mijn lievelingsrestaurants in Parijs geworden. Het is er niet truttig, het eten is heel goed en spannend en de sommelier moet je gewoon om advies vragen, want dan schenkt hij je zoveel leuks in! Geweldig! Voorin het piepkleine restaurant kun je altijd terecht voor de kleine kaart en goede wijn of bier. Er zijn maar een paar zitplaatsen, dus kom op tijd.”
43, rue Godefroy Caviagnac, 75011 Paris, http://www.bonesparis.com, métro: Voltaire

Septime (11e arr.)
“Ook in het hippe 11e. Een populair restaurant, dus reserveer van te voren! Het kan online. Let op, zaterdag, zondag en maandag gesloten.”
80, rue de Charonne, 75011 Paris, http://www.septime-charonne.fr, métro: Charonne

Clamato (11e arr.)
“Het jonge broertje van Septime, zit er vlak naast. Mind-blowing eten. Klein bordjes, dus je deelt met elkaar, net als met tapas. Uitzonderlijk originele gerechten zonder bla-bla, bijna allemaal met vis. Zo lekker at je nog nooit. Ook gekke openingstijden dus let op.”
80, rue de Charonne, 75011, Paris, http://www.septime-charonne.fr, métro: Charonne

Le Chateaubriand (11e arr.)
“Idioot lekker eten doe je bij le Chateaubriand. Je krijgt bijna nooit een plek als je overdag binnenloopt om te reserveren voor de avond, maar als je vanaf 21 uur geduldig wacht en je door de leuke obers een lekker glas wijn laat inschenken, komt het helemaal goed. Je moet niet verbaasd staan als er (hippe of bekende) Fransen voorgaan. Er is altijd maar één menu (je kunt wel doorgeven dat je ergens allergisch voor bent of geen vlees eet bijvoorbeeld) en alles is vers bereid. Iedere dag een ander menu met een gang of 6, kleine porties. Originele combinaties, verse producten. ECHT WOW!”
129, Avenue de Parmentier, 75011 Paris, http://www.lechateaubriand.net, métro: Goncourt

Le Dauphin (11e arr.)
“Naast Le Chateaubriand zit het nieuwe, kleine broertje. Echt ook super gaaf, hetzelfde soort originele eten, maar dan kleine hapjes. Ingericht door onze eigen Rem Koolhaas. Als je moet wachten op een tafel, ga je naar het wijnbarretje aan de overkant. Dat is ook feest.”
131, Avenue de Parmentier, 75011 Paris, http://www.restaurantledauphin.net, métro: Goncourt

Le Galopin (10e arr.)
“Nieuwe favoriet, een klein restaurantje met één menu, veel kleine
gangen met fantastische combinaties. Veel groenten en aparte dingen. Een MUST! Gerund door twee broers met het kleinste keukentje dat je ooit zag. Plus afwasser, ook erin hè!”
34, rue Sainte-Marthe, 75010 Paris, http://www.le-galopin.com, métro: Goncourt, Belleville & Colonel Fabien

Vivant Table (10e arr.)
“Niet goedkoop, maar heel cool en waanzinnig eten! Prachtige lokatie, heel klein, met prachtige gerestaureerde tegelmuren en plafonds. Mooi servies en heel kundig personeel dat je erg veel kan vertellen over alle producten en wijnen. Ernaast zit een snelle versie Vivant Cave, een wijnbarretje waar je eenvoudiger, maar nog steeds lekker en leuk, aan de bar eet.”
43, rue des Petites Ecuries, 75010 Paris, http://vivantparis.com/table/vivant-table, métro : Gare de l’Est, Poissonnière, Grands Boulevards, Strasbourg-Saint-Denis, Bonne Nouvelle, Cadet & Château d’Eau

La Patache & Rotisserie Patache (10e arr.)

„Klein favoriet cafe, bij trappen rechts van het Canal Saint Martin naar beneden lopen, de wijk in. Schuin tegenover is het cafe. Alle wijnen per glas. Ernaast is Rotisserie Patache (de muren zijn afgekeken van Fette Sau in Brooklyn) voor lekker bistro eten.”
60, Rue de Lancry, 75010 Paris, métro: Gare de L’Est, Jacques Bonsergent, Goncourt

Bistro & Cave à Vins Le Verre Vole (10e arr.)
“Aan de overkant van La Patache. Piepklein wijnbarretje, ook heel leuk! Ze serveren er lekker, maar eenvoudig eten bij. Bel van te voren, anders kom je er niet in, maar het is zo de moeite waard, dat je t maar wel moet doen. Lekker, informeel en geweldige wijn. Ze hebben geen wijnkaart dus je moet zelf omschrijven wat je graag drinkt en dan stellen zij er iets bij voor. Hippig publiek. Je kunt er ook wijn per fles kopen om aan het Canal Saint Martin op te drinken.”
67, rue de Lancry, 75010 Paris, http://www.leverrevole.fr/, métro: Gare de L’Est, Jacques Bonsergent, Goncourt

Helmut Newcake (10e arr.)
„Een goed adres voor glutenvrije patisserie.”
36, rue Bichat, 75010 Paris, http://www.helmutnewcake.com, métro: Goncourt & République

Le Comptoir General (10e arr.)
“Ga eens naar dit wonderlijke Afrikaanse huis (een zgn. Ghetto Museum). Je kunt er wat eten of koffie drinken en je verbazen over de inrichting, over alles wat je ziet. Meer zeg ik niet, heel spannend. Er is altijd wat te doen. Gewoon even binnenlopen. Het zit in een steegje, dus je kunt het zo per ongeluk voorbij lopen, let op!”
80, Quai de Jemappes, 75010, http://www.lecomptoirgeneral.com, métro: Gare de L’Est, Jacques Bonsergent, Goncourt

Rose Bakery (9e arr.)
“Biologisch en verantwoord ontbijten en lunchen (tot laat in de middag). Ook hier moet je wel bereid zijn om even te wachten en de bediening is soms slomig. Maar eten is er lekker en gezond, met veel groenten. Daar kan je in Parijs wel eens behoefte aan hebben. Ze hebben een tweede zaak geopend in Le Marais, een prachtig pandje, word je meteen verliefd op.”
46, rue des Martyrs, 75009 Paris // 30, rue Debelleyme, 75003 Paris, métro: Saint-Georges // Filles du Calvaire

 Le Petit Fer a Cheval (4e arr.)

“In de Marais ga ik het allerliefst naar dit adres. Voorin voor borrel of koffie aan ’t piepkleine hoefijzervormige barretje, achterin voor bistro-maaltje in dito pieprestaurant. Ik zou het barretje in huis willen hebben, zó leuk is het. Het is een paar jaar geleden afgebrand, maar schitterend gerestaureerd.”
30, rue Vieille du Temple, 75004 Paris, http://www.cafeine.com/, métro Saint´Paul, Hotel de Ville

Bob’s Kitchen (3e arr.)
“Goed adres voor een vegetarische lunch, er is ook een Juice Bar in het 10e.”
74, rue des Gravillers, 75003 Paris, http://www.bobsjuicebar.com, métro: Arts et Métiers

La Perle (3e arr.)
“Helemaal aan het begin van Rue Veille du Temple ga je natuurlijk naar La Perle. Goed adres voor de borrel aan het einde van de dag of een kop koffie ‘s morgens.”
78, rue Vieille duTemple, 75003 Paris, http://cafelaperle.com, métro Saint´Paul, Hotel de Ville, Saint-Sébastien-Froissart

Ook Yvette heeft haar eigen to-do lijstje voor Parijs!

„Nieuw, leuk en op mijn lijstje:”

Wijnbar Les Enfants Rouges: http://www.les-enfants-rouges.com
La Buvette: http://www.ilovebuvette.com in de upcoming Pigalle buurt
Frenchie to Go: http://www.frenchie-restaurant.com

01_Yvette_salade by Le Galopin
Salad at Le Galopin (pic © Yvette van Boven

Om het jullie gemakkelijk te maken, hebben we een plattegrond toegevoegd. Klik op de nummers of scroll down. Enjoy eating with Yvette in Paris!

YVETTE VAN BOVEN SHARES HER FAVORITE RESTAURANTS

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *