Turkse picknick in het park

We zijn bijna-bijna-bijna klaar met ons nieuwe kookboek en het wordt echt heel erg mooi! Nog even geduld, het ligt pas dit najaar in de winkels. Vier volle pagina’s worden gewijd aan een van de favoriete hobby’s van veel Berlijners, namelijk picknicken in het park. Mét, als het is toegestaan, een barbecue erbij. En eerlijk is eerlijk, daar waar Turkse families elkaar ontmoeten rond een kleed vol lekker eten, ruikt het vaak echt het lekkerst. Mijn Turkse vriendin Bedriye kan ontzettend goed koken, dus ik kijk graag mee in haar keuken – tot ze er genoeg van had en mij alles op liet schrijven, zodat ik vanaf nu ook zelf aan de slag kan. Om te beginnen, deze klassieke Kofta Kebab, gegrild vlees met heel veel peterselie. Peterselie is in de Turkse keuken ongeveer net zo onmisbaar als zout en peper. Voor deze gehaktspiesen sta je behoorlijk wat kruiden en uien heel fijn te hakken, maar het resultaat is helemaal waard.

Erbij – 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 10-15 minuten grillen

1 kg (biologisch) rundergehakt en/of lamsgehakt
1 ei
4-5 uien, heel fijn gesnipperd
1 grote bos peterselie, blaadjes heel fijngehakt
olie om te bestrijken
Extra: lange metalen barbecuespiesen

1. Steek de barbecue aan en begin pas met barbecueën als de kolen grijs en alle vlammen gedoofd zijn.

2. Kneed intussen gehakt, ei, uien en peterselie door elkaar. Voeg 2 tl zout en flink wat peper toe. Vorm van het gehakt rolletjes van ca. 2 cm dik en 15 cm lang en kneed de rolletjes om de spiesen. Bestrijk de kebabs met olie en leg ze op de barbecue. Grill de kebabs in 10-15 minuten gaar en rondom bruin. Lekker met yoghurt-komkommer dip.

YOGHURT-KOMKOMMER DIP

Erbij – 6-8 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

500 ml volle, Turkse of Griekse yoghurt
½ komkommer, ongeschild en in kleine blokjes
3-4 tenen knoflook, geperst
½ bosje munt, blaadjes heel fijngehakt
olijfolie, om te besprenkelen

Meng in een kom yoghurt met komkommer, knoflook en munt. Breng op smaak met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over en serveer.

P turkse picknick_MG_8945

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *