Souvenirs uit Reims (met kaart!)

Als we in het huis van mijn ouders in de Franse Champagne Ardenne zijn, proberen we ook altijd even champagnestad Reims aan te doen. Het liefst op woensdag, vrijdag of zaterdag, want dan is er markt. Toegegeven, Reims is geen Parijs, je moet je best doen om er echt leuk te eten, maar inmiddels heb ik zo mijn adresjes en rituelen.

Van linksboven naar rechtsonder:
De enorme overdekte markt Les Halles du Boulingrin is een bezienswaardigheid op zich. Ik kocht hier de  kwarteleitjes, evenals het streek-én-stinkkaasje Le Maroilles en de bloemetjes. Decadente potten chocopasta zijn leuk als cadeau en vond ik naast de markt in de chique winkel van de Franse patissier Pascal Caffet. Tegenover de markt zit Brasserie Le Boulingrin, een tamelijk kitsch Frans restaurant waar wij na een marktbezoek staand aan de bar vaak een plateau oesters wegslurpen, niet zonder een glas champagne natuurlijk. Daarna lopen we voor lunch naar l’Epicerie au Bon Manger, waar je aan formica-tafels midden in de kleine winkel een eenvoudig maar heerlijk plat du jour of een prachtige assiette de fromages of charcuterie eet. Bereid met alleen maar producten van kleine Franse leveranciers. Na afloop kocht ik een zakje biologische linzen uit de Champagnestreek en zalige biologische-dynamische champagne van het piepkleine huis Barrat-Masson. De smaak van deze champagne komt pas echt goed naar voren als je hem niet te koud drinkt. Voor wie zijn champagne toch graag gekoeld wil drinken: achter de markt in Rue du Général Sarrail zit een klein brocante winkeltje waar ze oude champagnekoelers zoals deze verkopen. Oesters en champagne, ze horen bij elkaar, en dus kocht ik bij kookwinkel Alice Délise dit mooie oesterzakmesje van het Franse merk Opinel. En natuurlijk verlieten we de stad niet zonder een zak roze koekjes voor schoonmama, de beroemde Biscuits Roses van Maison Fossier.

reims markt 2-1280

Om het jullie gemakkelijker te maken hebben we een kaartje toegevoegd. Klik op de nummers of scroll down. Enjoy the city!

Les Souvenirs de Reims

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *