Soep van pompoen, linzen & kokos

Tal en ik maken momenteel de allerlaatste foto’s voor een kookboek dat dit voorjaar nog uitkomt bij Uitgeverij Snor. Het is een bundeling van aangeleverde recepten van moeders met kleine kinderen, of althans, kinderen op de basisschool. De recepten kwamen binnen via de Club van Relaxte Moeders, wij pikten de allerleukste eruit, maar er komen in het boek ook wat recepten van Tal en mij zelf – we konden het toch niet laten onze familieklassiekers op te nemen. Plus een paar erg lekkere van Claudette, de ene helft van de directie van Snor, die stiekem vreselijk goed kan koken. Deze vegetarische dikke soep (ook in het boek, maar zonder foto) is lekker voor als de kinderen hongerig uit school komen, als je een beetje grieperig bent, als je geen zin hebt in veel gedoe, nou ja, voor die dagen dat je vindt dat je aan soep toe bent. Ik was er vandaag vreselijk aan toe.

Soep, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minunten + 30 minuten kooktijd

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 tl curry poeder of garam masala
300 g rode of gedroogde bruine linzen
1 liter groentebouillon
1 blik kokosmelk (400 ml)
een handvol verse koriander, fijngehakt

Extra: staafmixer

1. Verwijder bij de pompoen de zaden en snijd hem met schil en al in blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de pompoen en currypasta toe en bak al omscheppend ca. 4 minuten. Voeg de linzen en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

2. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Warm nog 2-3 minuten door. Als je de soep iets dunner wilt, voeg dan nog wat extra bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en garneer met verse koriander.

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *