Sandwich met avocado & Oost-Indische kers

sandwich met avocado2-0293

Ik kom net terug van een mini-vakantie Nederland. Wat mij betreft is Holland nu op zijn mooist, want het is zomer. En we hadden geluk, want het heeft maar een dag geregend! Natuurlijk hebben we ook even geluncht bij de Veldkeuken op landgoed Amelisweerd, waar mijn schoonzus Femke werkt. De Oost-Indische kers bloeit volop en zowel blad als bloemen had Femke in een salade plus amuse voor ons verwerkt. Wonderschoon! En vooral ook lekker, want bloemen en blad hebben een pittige smaak, het doet een beetje aan waterkers denken. Bij thuiskomst stond ook mijn Oost-Indische kers er prachtig bij. Geïnspireerd door Femke en de Veldkeuken maakte ik er deze makkelijke sandwich mee.

Sandwich, 1-2 personen
Bereidingstijd: 5-10 minuten

1 tl olijfolie
1 el pompoenpitten of zonnebloempitten (of een mengsel)
1-2 snee├źn zuurdesembrood
1 el lekkere mayonaise
1 rijpe avocado, gepeld, pit verwijderd en in plakjes
citroensap
een flinke hand Oost-Indischekersblaadjes, plus enkele bloemetjes (tuin)

1. Verwarm de olie in een kleine koekenpan en rooster de pitjes samen met een snuf zout al omscheppend goudbruin. Neem van het vuur en schep in een kommetje.

2. Rooster het brood eventueel. Bestrijk het met wat mayonaise en beleg het met wat Oost-Indischekersblaadjes. Leg er de plakjes avocado op. Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met de pitjes. Garneer met Oost-Indischekersblaadjes en -bloemetjes.

Oost-Indische Kers
Het is een hele makkelijke plant die weinig verzorging maar wel veel zon en water nodig heeft. Je kunt zowel het blad als de bloemen eten. Een nadeel: Oost-Indische Kers trekt bladluizen aan. Het beste kun je ze er met water van afspuiten.

tuin oost-indische kers-0276

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *