Perzik Frozen Yoghurt

Verkoelender dan de airco: Frozen Yoghurt! Het is bloedheet in DC. Ik probeerde deze Frozen Yoghurt even buiten te fotograferen, maar binnen 3 minuten lag er een zielig plasje in het schaaltje. Bij mij in de buurt zijn er vijf plekken waar je Frozen Yoghurt kunt krijgen, maar het liefst maak het zelf met geurig rijp zomerfruit. Het is doodsimpel. Je hebt nodig: goed rijp fruit, lekkere volle yoghurt (hoe voller, hoe romiger het ijs) en een ijsmachine.

Ik weet het, er bestaan ook snellere recepten voor Frozen Yoghurt die niet in de ijsmachine hoeven (je pureert diepvriesfruit samen met yoghurt in een keukenmachine), maar mijn ervaring is dat je met vers zomerfruit en een ijsmachine een beter resultaat krijgt.

Peach Froyo 2-1811
Zoet – 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 25 minuten bevriezen

700 g rijpe perziken (ca. 6 kleine perziken)
100 g fijne suiker
400 ml romige, volle yoghurt
1 tl vanille-extract

Extra: keukenmachine, ijsmachine

1. Kruis de perziken onderop in en dompel ze 1-2 minuten onder in kokend water; hoe rijper de perziken, hoe korter je ze hoeft onder te dompelen. Spoel ze af onder koud stromend water en trek de velletjes eraf. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken.

2. Pureer in een keukenmachine perziken met suiker, yoghurt en vanille. Als het buiten erg warm is, kun je dit mengsel het beste even 30-60 minuten in de vriezer zetten, zodat het goed koud is voordat het de ijsmachine in gaat.

3. Schenk het perzikenmengsel in een ijsmachine en laat ca. 25 minuten draaien tot het eruit ziet als softijs. Wil je de Frozen Yoghurt iets steviger, schep het dan in een diepvriesdoos en zet het nog 1-2 uur in de vriezer (dan ziet het eruit zoals op de foto). Schep in glazen of kommetjes.

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *