Pasta e Ceci

Soms komt het er door alle drukte niet van om inkopen te doen. Dan wordt de ijzeren voorraad bij ons thuis aangebroken en eten we vaak deze Pasta e Ceci (pasta met kikkererwten). Geen straf, want ik ben dol op dit soort eenvoudige Italiaanse gerechten. Er zijn natuurlijk tig versies van dit gerecht, dat soms als soep en soms als pasta wordt opgediend.
pasta e ceci 2-6062

Hoofd, 4 personen
Bereidingstijd: 35-40 minuten

1 el olijfolie
75 g bacon, in kleine stukjes
2-3 worteltjes (bospeen), in piepkleine blokjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in piepkleine blokjes
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
1/2 tl chilivlokken
1 blik gepelde tomaten (400 g)
ca. 750 ml groentebouillon
2-3 blaadjes laurier
1 blik kikkererwten (400 g)
250 g (volkoren) schelpjespasta
stukje parmezaanse kaas, voor erover

Extra: staafmixer

1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de bacon 1-2 minuten op matig vuur tot het vet vrijkomt. Voeg wortels, ui, knoflook, bleekselderij, rozemarijn en chilivlokken toe en bak 3-4 minuten mee.

2. Pureer de tomaten met een staafmixer en voeg toe aan de groenten in de pan. Schenk er de bouillon bij en voeg de laurierblaadjes toe. Laat de bouillon op laag tot matig vuur 10-15 minuten met een deksel schuin op de pan sudderen.

3. Giet intussen de kikkererwten boven een kom af. Pureer met een staafmixer 1/3 van de erwten samen met een scheutje van het vocht uit blik.

4. Voeg de pasta samen met de kikkererwten toe aan de tomatenbouillon. Laat op matig vuur ca. 15 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is; roer regelmatig en voeg eventueel nog meer bouillon toe als je het gerecht wat soepiger wilt. Meng er de kikkererwtenpuree door en breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en rasp of schaaf er parmezaanse kaas over. Serveer met een salade.

VEGETARISCH
Ik voeg een klein beetje bacon toe omdat ik vind dat de smaak hierdoor ‘dieper’ wordt. Maar mocht je geen vlees eten (of geen bacon in huis hebben), dan kun je het goed weglaten. Ook lekker!

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *