Pan con Tomate & Tinto de Verano

Dit is de zomer op z’n best: een glas Tinto de Verano en gegrild brood met verse, rijpe tomaten en knoflook, onze mix van de klassieke Spaanse Pan con Tomate en de Italiaanse tomatencrostini. We laten onze Kitchen Tables de komende weken even voor wat ze zijn en posten wat minder regelmatig, maar in augustus zijn we er als vanouds, met nieuwe recepten, nieuwe inspiratie en nog veel meer. We wensen je een prachtige zomer toe, geniet ervan, tot later!

Pan con tomate

Hapje, 6-8 personen

1 brood, bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood
olijfolie, om te besprenkelen
1-2 tenen knoflook, gehalveerd
een paar mooie, rijpe tomaten
een paar blaadjes basilicum, in dunne reepjes

1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd het brood in vrij dikke sneeën en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze onder de grill aan beide kanten goudbruin. Wrijf de sneeën brood meteen in met de knoflook.

2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en hak in blokjes. Schep op elke snee brood een eetlepel tomatenblokjes en garneer met wat basilicum. Breng op smaak met zout en peper.

Tinto de Verano

Voor 4 personen

1 liter bruisende citroenlimonade (7Up, Fanta Limon bijvoorbeeld)
1 liter rode wijn (niet te dure!)
ijsklontjes
schijfjes citroen of sinaasappel
paar blaadjes verse munt

Doe wat ijsklontjes in glazen en schenk er gelijke delen limonade en wijn op. Als je de drank wat te zoet vindt, voeg dan nog wat bruiswater toe. Garneer met schijfjes citrusfruit en wat blaadjes munt.

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *