Mexican Food in Arizona

Afgelopen week ben ik met het gezin door het ruige landschap van Arizona getrokken, de staat van The Grand Canyon, Monument Valley, de Red Rocks van Sedona en nog veel meer. Geweldig! Zelfs in the desert hoef je niet vies te eten, gewoon een kwestie van een beetje je best doen en niet bij het eerste het beste fast food restaurant gaan zitten. Nou hou ik heel erg van Mexicaans eten en daaraan is in deze staat, die grenst aan Mexico, gelukkig geen gebrek. Twee restaurants die we hebben aangedaan sprongen er echt uit: Elote Cafe in Sedona en Barrio Café in Phoenix.

KTF Elote Cafe Sedona-0130-2

The Red Rocks van Sedona zijn adembenemend. Het leuke is dat het stadje midden tussen al die fascinerende rode rotsen ligt, dus het hoeft je aan niks te ontbreken: je kunt fantastisch wandelen, genieten van natuur, relaxen in je hotel, appartement of RV en ook nog eens lekker eten. Op een vrij onverwachte plek, namelijk aan de rand van Sedona in een hotel, zit het eenvoudig ingerichte maar altijd drukke Elote Cafe. Chef-eigenaar Jeff Smedstad geeft hier zijn eigen visie op Mexicaans eten. Hij reisde zowat de hele wereld over, heeft overal gekookt en gegeten, maar de Mexicaanse keuken stal zijn hart. De gerechten zijn bereid met verantwoorde, veelal lokale en biologische ingrediënten….een chef naar ons hart. Zo probeerde Jeff 30 verschillende kippenboerderijen uit voordat hij het juiste kippetje te pakken had. Dat vinden we nou leuke informatie. Als je zijn eten ook eens thuis wilt maken, vergeet dan niet zijn kookboek te kopen.

Elote Cafe
711 Highway 179 at the King’s Ransom Hotel
Sedona, Arizona
http://www.elotecafe.com

Barrio Café in Phoenix

KTF Barrio Cafe Bar-0151

De uitgestrekte stad Phoenix is misschien niet het hoofddoel van je reis, maar als je hier net als wij het vliegtuig terug moet pakken en wat tijd over hebt, kun je net zo goed even lekker Mexicaans gaan eten. Barrio Café staat al jaren in de top 10 van de beste Mexicaanse restaurants van Arizona. Het bevindt zich in een absoluut oninteressante wijk in een oninteressant pand. Gelukkig zijn de muren rondom uitbundig beschilderd, wat het restaurant enigszins kleur geeft. En binnen zit het bijna altijd vol, dus ongezellig is het er ook niet. Bovendien kom je hier voor het eten en dat is allesbehalve oninteressant. Chef Silvana Salcido Esparza creëert hier inventieve Mexicaanse gerechten. Verwacht gerechten als guacamole met granaatappel en Chiles en Nogada, een pittige peper gevuld met kip, peer, appel en een romige amandelsaus. Sympathieke details: de horchata (zalig!) en agua frescas krijg je hier geserveerd in oude coca-colaflesjes en aan de muur hangt ‘Mexican inspired art’, gemaakt door lokale kunstenaars. Vanwege de grote populariteit zit er inmiddels een tweede vestiging op de internationale luchthaven van Phoenix (Terminal 4, gate D). Hetzelfde eten, maar de plek is veel minder karakteristiek natuurlijk.

KTF Barrio Cafe Art-0153

Barrio Café
16th St. North Central Phoenix
Phoenix, Arizona
http://www.barriocafe.com

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *