Kaiserschmarrn

Felix Austria is een piepklein restaurant in Berlijn-Kreuzberg: rood-wit geblokte kleedjes, donkere houten meubels, flesjes Almdudler (kruidenlimonade), in de koeling. Op de kaart: worstsalade, aardappelsalade, goulash, Marillenknödel (abrikozenknoedel), en ook Kaiserschmarrn De Oostenrijkse keuken is bepaald geen walhalla voor vegetariërs en ook mensen die bang zijn voor roomboter moeten maar vér weg blijven. De Alpenkeuken is in Berlijn ontzettend populair, en terecht, want het is comfort food nummer één. Zo ook dit toetje met veel te veel poedersuiker: heerlijk.

Zoet, 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

200 g bloem
350 ml melk, op kamertemperatuur
3 el suiker
1 tl zout
4 eieren
75 g rozijnen
75 g boter
poedersuiker, om te bestrooien

1. Klop in een grote kom bloem, melk, suiker en zout met een garde tot een glad beslag, er mogen geen klontjes in zitten. Voeg de eieren toe en klop ze er zo snel mogelijk doorheen; klop niet te lang. Meng er de rozijnen door.

2. Smelt de boter in een grote koekenpan met dikke bodem op laag tot matig vuur en schenk het beslag erin. Bak de onderkant van de dikke pannenkoek in ca. 5 minuten goudbruin. Keer de pannenkoek met behulp van twee spatels om; dat hoeft niet netjes, de pannenkoek mag breken. Bak de onderkant in ca. 4 minuten goudbruin.

3. Trek en ‘snijd’ tegen het eind van de baktijd met de twee spatels de pannenkoek in kleine stukjes. Bak nog ca. 3 minuten tot de stukjes gaar zijn. Bestrooi de warme kaiserschmarrn met flink veel poedersuiker en serveer direct. Lekker met compote of jam erbij.

small plates P kaiserschmarrren almdudler_MG_6648 BLOG

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *