Groene Matcha Smoothie

matcha smoothie 2-0239

Laatst bestelde ik in het café van een groot warenhuis hier in de VS een Matcha Smoothie. De smoothie was mooi groen, maar daar was alles mee gezegd. Verder was het waterig, had het weinig smaak en was het gewoon niet echt lekker. Dat kon beter. Ik koop af en toe matcha om thee van te zetten, maar had er nog nooit een smoothie mee gemaakt. Matcha is zeg maar de ultieme Japanse groene thee, gemaakt van fijngemalen groene-theeblaadjes. Goeie matcha is wel vrij pittig geprijsd, maar je hebt maar heel weinig nodig en het is bovendien supergezond…. Je krijgt er energie van, maar tegelijkertijd ontspant en kalmeert het, je huid wordt er mooi van, het bevat veel vezels, chlorofyl, het gaat veroudering en veel chronische ziekten tegen, helpt bij het afvallen en is ontstekingsremmend. Need I say more? En dan heb ik nog niet eens alle voordelen opgenoemd. Begin je dag dus goed en maak deze groene smoothie.

NB Gebruik voor deze smoothies de kokosmelk die bedoeld is om te drinken, uit een pak (dus niet de kokosmelk uit een blikje, want die is vetter). Er zijn verschillende merken in NL die dit verkopen, waaronder Provomel (rijst-kokosmelk, mag ook). Je kunt het eventueel vervangen door amandelmelk of rijstemelk.

Voor 2 grote glazen
Bereidingstijd: 5 minuten

4-6 g matcha poeder (als je nog nooit matcha hebt gedronken, begin dan met een klein beetje)
350 ml kokosmelk (uit een pak)
300 g bevroren mangoblokjes
1 banaan, gepeld en in plakjes
sap van 2 grote sinaasappels
handvol muntblaadjes (bij voorkeur van een pepermuntplantje, omdat de smaak wat pittiger is dan die van groene munt)

Extra: blender

1. Pureer alle ingrediënten in een blender tot een dikke schuimige drank. Verdun de smoothie eventueel met een klein scheutje water of nog wat extra kokosmelk.

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *