Foodie Shopping in Londen

Als je in Londen bent, ga dan zeker naar een markt. Dat zou eigenlijk voor elke stad in Europa op je agenda moeten staan, maar hier mag je ze absoluut niet missen. Tijdens een weekendje bezochten we er twee, de een groot en bekend, de ander wat minder overvol. Voor de Ottolenghi fans: in zijn restaurants worden prachtige potjes verkocht, ook niet te missen!
borough market IMG_0673Borough Market
Deze markt is groot en vol maar niet te missen. De kramen staan opgesteld onder en vlak naast London Bridge Station. Je kunt er gelukkig toch nog heel goed rondlopen en je verbazen over het enorme aanbod. Delicatessen van over de hele wereld, prachtige groenten, mooi vlees, alles is er. Ook een ideale plek voor een take away lunch, bijvoorbeeld een echt goeie pie van de Pie Ministers. Of koop gewoon wat kruiden, een stuk kaas of een zak rijpe tomaten: alles even lekker.
Open: markt woensdag-zondag van 10-17 uur, maandag en dinsdag alleen open voor de lunch
8 Southwark Street, (U: London Bridge Station), http://www.boroughmarket.org.uk

BROADWAY MARKET IMG_0856

BROADWAY MARKET IMG_0859Broadway Market
Tussen Regent’s Canal en London Fields vind je nog een fantastische markt. Op mijn eigen lokale markt in Berlijn vind je vooral veel fruit en groenten en mis is echt de vis, maar die is hier in overvloed. Prachtige stands met brood, gerookte vis, take away lunch en zelfgebottelde sappen. Bonus: aan weerszijden van de straat waar de markt gehouden wordt, vind je de meest aantrekkelijke winkels, barretjes en restaurants. Plek om zomaar een tijdje te kunnen wonen ja.
Open: elke zaterdag van ongeveer 9-17 uur
Broadway Market, (U: Bethnal Green) http://www.broadwaymarket.co.uk

Ottolenghi
Hier moesten we gewoon naar toe. Eigenlijk wilden we hier lunchen, maar er was geen tafel meer te krijgen. Als je gaat: boek ruim op tijd, want je eet aan lange tafels en het is maar moeilijk kiezen van de grote schalen. Uiteindelijk hebben wij onszelf gelukkig gemaakt met een paar prachtige potjes kruiden en zout. Misschien maken we ze wel nooit open, alleen al een feest om naar te kijken.
Ottolenghi Islington, 287 Upper Street, (U: Angel / Highbury & Islington); check http://www.ottolenghi.co.uk voor openingstijden en andere locaties in de stad.

Nog wat foto’s van Borough Market:
borough market IMG_0674

borough market IMG_0680

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *