Een weekend in Londen: restaurants etc.

Uiteten gaan in Londen: als je alles wilt proberen wat echt de moeite waard is, kun je net zo goed een maand blijven. Of langer. Wij waren er maar een paar dagen en moesten kiezen. Deze vijf tips willen we je niet onthouden, om verschillende redenen zijn ze alle vijf erg leuk.

TOWPATH IMG_0844
Towpath Cafe
Goede koffie, de lekkerste gebakken eieren in eeuwen, zelfgemaakte jams, dikke plakken brood en heel veel roomboter. Het “interieur” van dit adres is nauwelijks interieur te noemen, je eet langs Regents Canal op een aantal achteloos geplaatste tafels en stoelen. Er is een soort overdekt terrasje naast, maar het is vooral een superplek met mooi weer.
36 De Beauvoir Crescent (U: Haggerston), geen website

COMPTOIR LIBANAIS IMG_0777Comptoir Libanais
Nadat we uren door het Science Museum (aanrader) hadden gedwaald, kregen we trek. Net buiten de musea vind je veel restaurants en afhaaldingen op Exhibition Road, maar wij vonden Comptoir Libanais het leukst. De keuken is die van Libanon en wat uitstapjes naar omliggende landen, met veel lekkere dingen op de kaart zoals warme en koude mezze, fattoush (zullen we binnenkort ook weer eens maken en het recept posten) en deze sambousek, gevulde deegflapjes met kaas en kip. Binnen is de sfeer goed, op het terras ook, maar je kunt take-away bestellen en in het park gaan zitten.
1-5 Exhibition Road (U: South Kensington), check http://www.lecomptoir.co.uk voor andere locaties in de stad

wahaca IMG_0688Wahaca
Ja we hebben veel gelopen door Londen, en zo tegen borreltijd werd het weer tijd voor een tweede lunch. Net op tijd liepen we tegen Wahaca Mexian Market Eating aan. Een kleine keten van restaurants en ook food trucks zoals deze langs de Theems. Simpelweg lekker. En leuk, want je bestelt iets meer en dat deel je met vrienden.
Check http://www.wahaca.co.uk voor de precieze locaties, deze is nabij Waterloo Station.

BRAWN IMG_0753

BRAWN IMG_0756Brawn
Iemands naam onthouden is soms lastig, maar smaken terughalen van iets wat ik 10 jaar geleden had is geen probleem. En het Nduja Scotch Egg dat ik at bij Brawn vergeet ik de komende jaren ook niet meer. Klein maar fijn. Brawn is een tof bistro-achtig restaurant, met mooie wijnkaart ook. Er is elke dag een ander menu, en op zondag serveren ze heel klassiek een Sunday Roast. Reserveren is bittere noodzaak.
49, Columbia Road (U: Hoxton), http://www.brawn.co

PIZZA EAST IMG_0887Pizza East Shoreditch
Hoewel ik echt geen pizza-liefhebber ben, dacht de rest van mijn reisgezelschap daar heel anders over. Pizza East bleek een prima compromis: mooi interieur en naast pizza’s nog van alles en nog wat op de kaart. Niks mis met rode mul, zeekraal en artisjok tenslotte. De foto bovenaan deze post is ook bij Pizza East genomen.
Op de hoek van Shoreditch High Street / Bethnal Street (U: Shoreditch High Street), check http://www.pizaeast.com voor andere locaties in Londen.

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *