Afscheidslunch in DC met Wessel de Jong

Hij heeft de afgelopen drie jaar vaak aan onze keukentafel gezeten, Wessel de Jong, correspondent voor de NOS, maar vooral ook goeie vriend. Hij verruilde DC onlangs voor Hilversum en nam mij vlak voor zijn vertrek naar Nederland nog een keer mee naar zijn favoriete eet- en drinkplekken in de buurt van het NOS kantoor op M Street. ‘Zijn biotoop’, zoals hij het zelf uitdrukt. Nog een keer een ‘half and half’ bij Bread & Brew, een ‘cappuccino grande’ bij het Illy zaakje in het Renaissance Hotel en een loodzware Cheesecake bij Kramerbooks & Afterwords. Plekken waar hij en collega journalisten graag komen en hij de afgelopen jaren heel wat uren heeft doorgebracht.

Bread & Brew
‘A regular costumer’, bij Bread & Brew kennen ze Wessel zo goed dat ze bijna weten wat hij gaat bestellen. In het kleine eetzaakje om de hoek van zijn kantoor gaat hij eigenlijk altijd voor de ‘half and half’, een 50-50 combinatie van hun soepen, salades en sandwiches. Het tentje is een echte hang-out voor buitenlandse journalisten, hij komt altijd wel een collega of bekende tegen. Bread & Brew is allesbehalve hip, eerder oer-Amerikaans. Grote porties, duidelijk eten, dat wel veelal met lokale en biologische ingrediënten is bereid. Wessel bekent een enorme zoetekauw te zijn, dus hij gaat hier ook regelmatig voor de homemade American pie’s.

Wessel B&B Bread pudding-1834

Illy Café
‘Dit is een van de beste plekken voor een kop koffie’, zegt Wessel, en ja hoor, ook hier kennen de mensen achter de toonbank hem. Het piepkleine koffiezaakje zit in de lounge van een chique hotel: ‘Handige plek om met gasten af te spreken’.

Wessel koffie-1860-2

Kramerbooks & Afterwords
Kramerbooks & Afterwords op Dupont Circle lijkt alweer een eeuwigheid te bestaan. En voor Amerikaanse begrippen is dat ook zo, namelijk sinds 1976. Deze boekwinkel annex restaurant is absoluut een van zijn favorieten. Hoeveel boeken heeft hij hier wel niet gekocht? In het restaurant achter de winkel sprak Wessel vaak af met collega’s en gasten voor lunch. Of hij kwam hier voor een van zijn zoete zonden: een punt van de machtige Cheesecake, ‘een maaltijd op zichzelf, maar onweerstaanbaar lekker’. Leuke bijkomstigheid: Kramerbooks & Afterwords is elke dag tot 1 uur ‘s nachts open.

Wessel Kramerbooks-1895Wessel taart kramerbooks-1906Wessel studio-1875

We zullen je missen aan onze keukentafel Wessel!

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *