Voor wie zijn deze recepten bedoeld?
Onze recepten zijn voor vrouwen én mannen met een vol leven en misschien wel een paar kinderen. Eigenlijk voor mensen zoals wij zelf. Altijd druk (wie niet?), maar toch is eten hoofdzaak en geen bijzaak. Ze gaan voor kwaliteit. Ze willen weten wat er in hun eten gaat en als het even kan ook waar het vandaan komt. Ze denken na over eten, over wat ze in hun lijf en dat van hun familie en vrienden stoppen. Elke dag weer, want eten is een feest en koken is geen straf. Verder zijn ze nieuwsgierig, willen thuis maken wat ze op hun reizen zijn tegengekomen en proberen graag nieuwe dingen uit.

Hoe makkelijk of moeilijk zijn jullie recepten?
De ene keer schrijven we een snel en makkelijk recept voor door de week, de andere keer vergt het iets meer tijd en kun je het beter in het weekend maken. We proberen de lijst met ingrediënten zo kort en toegankelijk mogelijk te houden. We maken wel alles zoveel mogelijk ‘from scratch’, helemaal zelf dus. We houden niet echt van voorgesneden groenten. Hoe verser, hoe beter, hoe lekkerder. Alles wat je ziet, maken we zelf ook voor het gezelschap aan onze keukentafel.

Zijn alle recepten vegetarisch?
Nee, wat je op onze blog tegenkomt is een trouwe afspiegeling van hoe er aan onze keukentafels wordt gegeten. Dat is ongeveer 4-5 keer per week vegetarisch en 2-3 keer per week vlees of vis. En als we vlees of vis eten, proberen we dat zo verantwoord mogelijk te doen. Grote vissen of vissen die met uitsterven worden bedreigd, zetten we liever niet op tafel. We letten er op waar de vis vandaan komt. En het vlees dat we eten is eigenlijk bijna altijd biologisch, omdat we willen dat er goed is gezorgd voor de dieren die we eten.

Is dit een health food blog?
Ja en nee. We koken zo verantwoord en vers mogelijk, weinig vlees, veel groenten en veel fruit. Verder koken we graag met gezonde granen en meelsoorten, proberen we witte pasta zoveel mogelijk door volkoren pasta te vervangen en experimenteren we met gezonde zoetmakers. En hoewel we zelf wel gluten en zuivel eten, vind je bij ons ook veel glutenvrije en zuivelvrije recepten, gewoon omdat we dat af en toe lekker en goed vinden om te eten. Verder zijn we niet heel dogmatisch ingesteld, ook wij hebben onze ‘guilty pleasures’ en die vind je terug op dit blog.

Eten jullie altijd volgens de seizoenen?
Ja het liefst wel, ook omdat groenten in het seizoen goedkoper zijn dan erbuiten. Aardbeien zijn goedkoop in de zomer en kosten een fortuin in de winter. Bovendien heeft het ook iets bijzonders, dat bepaalde ingrediënten niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

Zijn dit allemaal jullie eigen recepten?
Ja, dit zijn allemaal onze eigen recepten, inderdaad. Wanneer we ons hebben laten inspireren door iemand of iets, zetten we dat er altijd bij.

En de foto’s?
Maken we ook zelf. Onze tuinen zijn onze fotostudio’s en als we binnen fotograferen, werken we zoveel mogelijk met natuurlijk licht.

En de (food)styling?
Ook dat doen helemaal zelf. Bordjes van de vlooienmarkt, het oude servies van oma, glazen uit de brocante winkel, onze kasten staan er helemaal vol mee. Verder koken we de gerechten zelf en maken we de borden ook op.

Hoe kennen jullie elkaar?
We hebben elkaar ontmoet in 1999, tijdens de productie van een kookboek over taart. Tal als vertaler, Petra als redacteur van de uitgeverij.

Zijn jullie Hoge Hakken-kookboeken nog verkrijgbaar?
Nee, het wordt nu tijd voor een nieuw boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *