Aardbeien Frozen Yoghurt

Aardbeientijd! Dit was een van onze zomerse succesrecepten op onze oude blog, Hoge Hakken in de Keuken. Daarom én omdat het ongeveer zomer is, de aardbeitjes nu heel lekker zijn en het zo ontzettend makkelijk om te maken is, posten we het recept nog een keer. Je hebt niet veel meer nodig dan lekkere aardbeien, romige yoghurt, een citroen en suiker. En een ijsmachine, maar dat hoeft geen hele dure aanschaf te zijn. Ik heb een vrij goedkoop ding in de kast staan en daarmee lukt het prima. Ik vind het het lekkerst om ‘frozen yogurt’ zo zacht als softijs te eten, het moet bijna smelten, dus ik eet het meteen uit de ijsmachine op en laat het niet meer in de vriezer extra ‘opstijven’. Door het het in de vriezer te zetten wordt het hard en een beetje ‘grainy’, gewoon minder lekker.

Zoet, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 25 minuten bevriezen

400 g lekkere zoete aardbeien, plus een paar extra
100 g fijne rietsuiker
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
400 ml romige, volle yoghurt

Extra: blender, ijsmachine

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in stukjes en meng ze met de suiker, het citroensap en citroenrasp. Laat even staan tot de suiker begint te ‘smelten’; schep af en toe om.

2. Pureer de aardbeien samen met de sappen en de yoghurt in de blender.

3. Schenk het aardbeienmengsel in een ijsmachine en laat ca. 25 minuten draaien, tot het eruit ziet als softijs. Schep in glazen en garneer met verse aardbeien. Meteen opeten!

TIP
Als het buiten erg warm is, kun je het gepureerde yoghurtmengsel het beste even een uurtje in de ijskast voorkoelen. Op deze manier wordt het sneller ijs in de ijsmachine.

frozen yoghurt strawberry 3-0098

frozen yoghurt strawberry 2-0103

frozen yoghurt strawberry 1-0112

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *