Uit het adresboek van Pauline Egge: eten & drinken in Barcelona

Petite Passport, dat ís reisjournaliste Pauline Egge. Ze woonde jarenlang in Rotterdam, reisde daarna heel de wereld over en verhuisde deze zomer naar Barcelona. Op haar onuitputtelijke website schrijft ze over mooie, bijzondere en gloednieuwe adressen die allemaal één ding gemeen hebben: bijzonder design. Stiekem vindt ze dat een restaurant vooral mooi moet zijn, het eten is slechts bijzaak, maar ze geeft het onmiddellijk toe: ze geniet extra als het eten ook goed is. Dus waren wij heel nieuwsgierig: waar moeten we heen als we in Barcelona zijn? Zowat per ommegaande kwam onderstaande lijstje in onze inbox, een verzameling van adressen waar ze al lang graag komt tot gloednieuwe restaurants. Van chique tot minder chique, van chocola tot gin tonic. Enjoy!

Toto in de wijk l’Eixample. Ik krijg regelmatig bedankjes van lezers die blij zijn dat ze via Petite Passport bij een gaaf adres uitgekomen zijn en Toto spant de kroon. Dit chique restaurant is er echt een voor een avondje uit met super goede gerechten. En de sfeer is ook helemaal goed! Aanrader!
Carrer Valencia 246, 08007 Barcelona, http://www.ilovetoto.es

KTF-barcelona_corneliaco©pauline_eggeCornelia & Co in de wijk l’Eixample. Deze deli zit recht tegenover Toto, je kunt er ook wat eten en drinken, maar voor foodies is vooral de deli een aanrader. De heerlijkste kazen, charcuterie en prachtig verpakte olijfolie.
Calle Valencia 225, 08007 Barcelona, http://www.corneliaandco.com

KTF-barcelona-gallitobarcelona©gallitoGallito onder het W Hotel aan het strand: dit is mijn persoonlijke favoriet. Zet er een bed neer en ik zou er zo kunnen wonen. Er hangt zo’n geweldige sfeer (hele dag open) in deze chiringuito (strandtent) en laatst bestelde ik een heerlijk kippetje met aardappeltjes. Maar op een hete dag is de gazpacho ook een aanrader.
Passeig de Mare Nostrum 19/21, 08039 Barcelona, http://www.gallito.es

KTF-barcelona-pezvela©pez-velaHiernaast ligt nog een leuk restaurant: Pez Vela. Hét adres voor paella aan het strand. Laatst bestelde ik een heel lekker voorafje: een meloensoep met ham.
Passeig del Mare Nostrum 19/21, 08039 Barcelona, http://grupotragaluz.com/restaurante/pez_vela/

Woki Organic Market dichtbij Plaza de Catalunya: mooie organic supermarkt waar je uren kunt rondstruinen en vast iets lekkers vindt om als souvenir mee terug naar huis te nemen.
Ronda Universitat 20, 08007 Barcelona, http://www.wokimarket.com (meerdere locaties in de stad!)

ElJ Apo Nes bij de Paseo de Gracia: als je even geen zin hebt in tapas, dan kun je hier echt goede sushi eten. Onlangs is voetballer Neymar er ook gespot, maar de prijzen zijn allerminst hoog. En het interieur is heel minimalistisch en Japans met een indrukwekkend origami kunstwerk aan de muur.
Pasaje de la Concepción, 5, 08008 Barcelona, http://www.grupotragaluz.com/restaurantes/elj-apo-nes/

KTF-barcalona_ federal cafe_TWO©federal cafe 05Federal Cafe in de wijk Sant Antoni: geweldige plek voor een ontbijtje op hun rooftop of een kop koffie in de open ramen. Werd opgericht door twee Australiërs die de Australische sfeer in Barcelona hebben weten te brengen.
Carrer del Parlament 39, 08015 Barcelona, http://www.federalcafe.es/barcelona/

KTF-barcelonan-inoviejobarcelona5@paulineeggeAlle restaurants van Albert Adrià (broer van Ferran Adrià van El Bulli) zijn natuurlijk aanraders, maar Nino Viejo is zijn laatste. Daar eet je verrukkelijk Mexicaans in een interieur dat lijkt op een authentieke taqueria (maar dan iets moderner). Wel reserveren. Ook bij zijn restaurants Tickets, Pakta en Bodega 1900.
Avenida Mistral 54, Barcelona, no website, reservations: +34 933 482 194

KTF-barcelona chök©chök INTCHOK_MG_8660RETOC1-1024x683In een zijstraatje van de drukke Ramblas zit Chök, een chocoladewinkel in een prachtig smal authentiek, pand.
Carrer del Carme 3, 08001 Barcelona, http://www.chokbarcelona.com

Tot slot een gave bar waar ze zich focussen op de beste Gin Tonics. Bij Bobby Gin zijn ze niet lullig met de hoeveelheden. Bobby Gin ligt in de dorpse wijk Gracia, ten noorden van de Passeig de Gracia.
Carrer de Francisco Giner 47, 08012 Barcelona, http://www.bobbygin.com

Nog veel meer adressen vind je op http://www.petitepassport.com.

Photo credits:
Federal Café @ Federal Café // Chök @ Chök // Gallito @ Gallito // Pez Vela @ Pez Vela.
Other pictures by Pauline Egge.

Sign up for our KitchenTableFood Newsletter
And receive the latest posts and more right into your mailbox!
* = required field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *